Individuele stem- en presentatiecoaching voor professionals en particulieren.

Wil je alles uit je stem en presentatie halen wat erin zit?

Individuele stem- en presentatiecoaching voor professionals en particulieren.

Wil je alles uit je stem en presentatie halen wat erin zit?

Je stem is vaak de eerste indruk, maar ook het laatste duwtje in de rug. Wil je gehoord worden? Of meer autoriteit afdwingen? In de individuele coaching leer ik je in vier of vijf sessies hoe je jezelf beter presenteert en je stem gebruikt. Speciaal voor ondernemers, politici, salesprofessionals, sprekers en trainers. Eén van de meest beproefde diensten van mijn praktijk.

Juist op professioneel vlak kan je stem de doorslag geven!

=

Als je lange werkdagen maakt en toch energiek moet klinken

=

Als je telefonisch klantgesprekken voert, waarbij je de lichaamstaal mist?

=

Als je groepen toespreekt en aandacht niet vanzelfsprekend is 

=

Of als je merkt dat je regionale tongval de ander afleidt

“Jij kunt ook succesvol spreker zijn, 

je hebt alles al in je om dit te kunnen zijn!”

Zakelijk of privé, je stem speelt je altijd parten!

Weet je dat je als volwassen Nederlander in je leven minimaal zestig docenten voor je neus hebt gehad? En hoeveel van die docenten kun je je nu nog voor de geest halen?

De kans is groot dat je kiest voor mensen die indruk maakten.

Door hun uitstraling, autoriteit.

Door hun warme relatie, de verbinding met de klas.

Of hun presentatie, de ware verhalenvertellers!

Je stem is veel méér dan een eerste indruk. En privé en zakelijk regelmatig het aangewezen instrument om de sfeer of de uitkomst te sturen. Alle reden dus om je eigen stem serieus te nemen.

=

Doet je stem niet wat jij wil?

=

Lukt het je niet rustig te klinken als je boos word?

=

Of klink je onnodig bot terwijl je het helemaal niet zo bedoeld?

=

Of lijkt het juist alsof je altijd een grapje maakt terwijl je bloedserieus bent?

“Ik merk dat de mensen mij nu anders aanhoren en positiever reageren op mijn opmerkingen en in gesprekken. Ben daar nog steeds wel beetje verbaasd over.

Ik ben zeer tevreden en dankbaar met de gesprekken en adviezen die ik gekregen heb. In mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik met diverse mensen te maken. Ik heb een leidinggevend beroep en dankzij de adviezen van Jantina merk ik dat dit nu beter gaat dan voorheen. Daarnaast praat ik nu op andere manier in mijn privé met de mensen om me heen.”

Klaas van den Berg

CEO

Ik benaderde Jantina, omdat ik als student theologie mijn eerste preek mocht houden. Belangrijkste aandachtspunten voor mezelf waren: Articulatie en zorgen voor meer levendigheid in mijn stemgebruik. Ik heb ontdekt hoeveel je met je stem kan doen en hoe belangrijk het is om deze goed te beheersen. Samen hebben we preken doorgenomen en geoefend. Hierbij hebben we niet alleen gelet op het gebruik van de stem, maar ook op een stuk presentatie en hoe je ervoor zorgt dat de mensen geboeid blijven als je spreekt. Jantina is iemand die haar vak heel goed beheerst en haar werk met plezier doet. Zij is iemand die ook echt betrokkenheid toont bij degene die tegenover haar zit. Samen met jou wil zij het beste resultaat bereiken.

Hendrik Kramer

Dominee i.o.

Laten we het niet moeilijker maken

Als paramedisch stemtherapeut en presentatiecoach kan ik je persoonlijk helpen en kan ik terugvallen op jarenlange ervaring.

 

Dit ga je ontdekken:

  • Dat jouw stem een krachtbron kan zijn voor je presentatie.
  • Dat je veel meer uit je je stem kan halen dan je ooit had gedacht.
  • Dat ook jij mooi, verstaanbaar en professioneel kunt spreken.

Bovendien leer ik je:

  • Hoe jij je stem kunt onderhouden en verzorgen, zodat ze gezond blijft.
  • Hoe je oefent en traint waarbij je stem uit de bocht mag vliegen en rare geluiden mag maken, omdat je stem zich daardoor blijft ontwikkelen.
  • En ik leer je hoe je je stem beheerst, ook onder druk of als je gespannen bent.

Na deze coaching heb je meer invloed op je stem en presentatie.
Kun je overtuigend, invoelend of vriendelijk spreken als de situatie daar om vraagt.
Je hoeft je nergens meer onzeker over te voelen, en dat zul je uitstralen. De werking van spreken met impact gaat dieper dan de meeste klanten ooit vooraf hadden
durven denken.

Dit gaan we doen:

Individuele stemcoaching zet de puntjes op de i voor jouw werk als professioneel spreker. Ik kan het meeste voor je doen als we de eerste keer ruim de tijd nemen, anderhalf tot twee uur.

Ik doe een persoonlijke stem-en presentatieanalyse. Je krijgt tevens een stemmassage. En ik geef je direct oefeningen mee waarmee je je stem gaat voorbereiden op een ander gebruik.

Hierna spreken we nog drie keer af. Dat kan telefonisch of via Skype, of je komt naar mijn praktijk op Urk. We doen nieuwe oefeningen, ik leer je alles over jouw specifieke aandachtspunten.

In vier sessies heb je merkbaar verschil. In je stemmogelijkheden. In je gevoel van zekerheid over je presentatie. En waarschijnlijk heb je het ook in je omgeving al gemerkt.

Je stem is heel bepalend in hoe je overkomt en wat je bereikt in het leven.

Wil je er alles uithalen? Dan gun je jezelf dit.

Is dit nu jouw moment? Plan dan direct een oriëntatie-gesprek met me.

“Ik kon me niet altijd goed verstaanbaar maken in vergaderingen en besprekingen. Dankzij jouw inzet ben ik me meer bewust van stem- en presenteertechniek. De diverse oefeningen zorgden er voor dat ik in korte tijd een veel beter stemgeluid terug kreeg en weer plezier kreeg in het spreken.
Vooral de manier waarop je me bewust maakte van mijn stemgebruik en hoe ik dat kon verbeteren door een paar eenvoudige en goede oefeningen, vond ik sterk. Ik had verwacht dat het een wat langduriger traject zou worden, maar dat is me heel erg meegevallen.”

André de Vries

Manager BKU

“Door Jantina werd ik mij als dagvoorzitter en presentator nog meer bewust van mijn stem en vooral ook van mijn stemgebruik! Jantina is deskundig en geeft mij het vertrouwen dat als ik ooit stemproblemen krijg zij mij hierin kan coachen.”

Tineke Stuifzand

Dagvoorzitter, 10 voor je dag

Merk hoorbaar en zichtbaar verschil

&

Kom overtuigend en ontspannen over

OVER MIJ

Mijn naam is Jantina Hakvoort. In mijn werk als paramedisch stemtherapeut kwam ik verschillende sprekers tegen met stemproblemen. Ze vertelden dat ze vaak niet gehoord of verstaan werden en niet overtuigend genoeg overkwamen. Ze brachten bijvoorbeeld met hun zachte, schorre of hese stem vaak een heel andere boodschap over dan ze bedoelden.
Hierdoor raakte ik steeds meer onder de indruk van wat de stem betekent. Voor jou als spreker, maar ook welk effect dit heeft op de luisteraar. Een stem kan enorm afleiden. Irriteren. Of verkeerde verwachtingen wekken.
Het is mijn missie om mensen bewust te maken van hun belangrijkste instrument bij het spreken, namelijk de stem.

Leer je stem kennen, sturen en inzetten op de manier die jij wilt. Zorg goed voor je stem en jouw stem zorgt goed voor jou! Wil je meer impact? Succesvoller presenteren? Makkelijker communiceren? Dat leer je niet in je eentje voor de spiegel. Bel nou maar. Krijg er geen spijt van.

Ik geloof namelijk dat wát je zegt, dát je het zegt, maar vooral hóé je het zegt allemaal betekenis heeft! Ontdek de kracht van je stem, want jouw stem = waardevol!

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor sprekers, trainers en professionals die zichzelf doormiddel van hun stem beter willen presenteren, voor je eigen bedrijf of passie. Van jezelf duidelijk maken in een vergadering, een presentatie houden voor een klein of groot publiek tot jezelf en jouw bedrijf of passie presenteren in een video

Ik ben geen ondernemer is de training dan ook waardevol voor mij?

Ja, het kan ook zeker waardevol zijn als jij jezelf beter wil leren presenteren doormiddel van je stem voor je eigen passie. En ook als jij vaak vergaderingen hebt, presentaties houdt voor een klein of groot publiek, of gesprekken voert.

Is dit ook voor mannen?

Ja, dit pakket is voor zowel mannen, als vrouwen.

Hoeveel tijd ben ik ermee kwijt?

Je kunt de sessies in 4 weken achter elkaar plannen, maar over het algemeen worden deze verspreid over 3 maanden. Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel je tussendoor wilt oefenen thuis.

Ik heb nog helemaal geen ervaring met stem, is dat erg?

Nee hoor, dat maakt helemaal niet uit. Ik begeleid je stap voor stap. We zijn hier om te leren.