Milou Rabelink  werkt bij de landmacht

Luister hieronder in de radiopod het gesprek terug.

Vrouwen kunnen de was doen en zijn goed in hun werk achter het aanrecht? Fout. Deze vooroordelen bestaan niet alleen over vrouwen in het algemeen, maar zeker ook over vrouwen die werken bij Defensie.

Op het 1e oog lijkt het misschien alleen maar weggelegd voor mannen, maar dat vrouwen net zo goed een camouflagepak kunnen hebben, mag wel even gezegd worden. Toch bestaan hier nog best veel misverstanden over helaas.
Hoe mannen bijvoorbeeld denken over vrouwen met zo’n avontuurlijke baan? “Een leger is meer dan mannetjes met pistolen; er moet ook gekookt worden, en gewassen”, is een van de reacties. Ontzettend achterhaald, vinden de vrouwen bij defensie.

Er zijn bovendien ook véél meer functies dan gedacht wordt die zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt zijn. Van chauffeur van een pantservoertuig tot helikopterpiloot; de uitdaging hoeft zeker niet uit de weg te worden gegaan, want vrouwen kunnen zich net zo goed inzetten voor vrede en veiligheid als mannen. Mega stoer toch?!

 ‘Iedereen kan het!’. 

Milou Rabelink, luitenant

Wat kunnen we van haar leren?

Tijdens deze Speak UP Ladies radioshow stond de stoere army girl luitenant Milou Rabelink in The Spotlights. Zij werkt bij defensie, nog beter gezegd bij de landmacht en is verantwoordelijk voor de logistiek. Haar eenheid bestaat voornamelijk uit mannen en zij verteld alles over hoe het is om als vrouw bij defensie te werken.
Wist jij bijvoorbeeld dat je als militair gewoon desingerstukken van Frans Molenaar in de kast hebt hangen? Of dat je gewoon zwangerschapsverlof kan krijgen?

Luister hieronder het gesprek in de radiopod terug.

Radiopod Speak up ladies

met Jantina hakvoort | met Milou Rabelink

De shout out ging naar…

Tijdens de radioshow krijgt elke keer een leuke vrouwelijke ondernemer een Shout Out en wordt deze even in het zonnetje gezet.
Deze keer ging de Shout Out naar Hair Beauty by Geeske.

 

Laat je stem horen, want jouw verhaal is het waard om gehoord te worden!