Over mij

Mijn naam is Jantina Hakvoort, presentator, organisator van events en stem- en presentatiecoach bij mijn eigenbedrijf.

Als paramedisch stemtherapeut zag ik dagelijks hoe remmend het kan zijn als je als mens niet gehoord of verstaan wordt. Als mensen boordevol ambitie zitten, maar die ambitie wordt gesmoord door een zachte, schorre of hese stem.

Mijn praktijk was succesvol en ik had enthousiaste klanten.

Maar ik miste iets.

Ik miste de vrouwen die ik privé overal tegen kwam, maar in mijn praktijk niet. Het waren vooral de mannen die hun stem waarderen als instrument. Zij vonden het ook veel vanzelfsprekender om een stemcoach in te schakelen. Zich te laten trainen om overtuigender over te komen.

En de vrouwen dan?

Ik merkte dat de vrouwen zichzelf afremmen. Ze vinden hun stem raar en trekken zich terug. Ze hebben wel een verhaal, maar ze weten eigenlijk niet of het wel zo gepast is om dat naar buiten te brengen. En ze weten ook niet of ze daar de tools wel voor hebben. Wat hun man, familie en de kerk ervan zullen vinden. Of ze het wel kunnen, en of ze het wel moeten willen.

Er speelt zoveel op de achtergrond.

En in diezelfde achtergrond zie ik wel de potentie van die vrouwen. Zie ik hoe degenen die mij wél weten te vinden, opbloeien. Een goed gebruikte stem helpt bij het sussen van ruzies. Een vriendelijke stem heeft zelfs meer gezag. En als je weet dat je je stem aanstuurt, sta je zelf veel steviger voor een groep, in een vergadering of voor een video, privé of voor je bedrijf.

Spreken is eng, soms, maar ook bevrijdend. Maar alleen als je je zeker voelt over je stem, je presentatie. En als je voelt dat het klopt met wie je bent, in de relatie tot anderen en in je relatie met god. Christelijke vrouwen hebben nog veel meer redenen om zich letterlijk stil te houden.

Daarom maakte ik in 2019 de switch.
Met online ondersteuning kan ik immers zoveel meer mensen – vrouwen! – helpen om ze de kracht van hun stem te laten ontdekken. Om ze een extra middel te geven om zich te laten horen. Om ze te leren hoe ze hun vrouwelijkheid kunnen inzetten om te stralen.

Mannen zijn nog altijd welkom in de praktijk, daarover geen misverstanden.

Maar mijn online programma en mijn groepstraject van drie maanden?

Women only.
Spread the Word.
Make life more beautiful.

En privé?
Ik woon op Urk.
Ben gelovig.
Getrouwd.
Vier kinderen. (allemaal jongens)
En heb een man met druk bedrijf.
Naast hem staat een sterke vrouw die zich laat horen.
Die straalt omdat ze zich goed voelt.

Wil jij dat ook?
Bekijk mijn aanbod.
Of bel voor een oriëntatiegesprek, dan wordt het meteen persoonlijk.