Starter van het jaar 2018…

‘Je bent genomineerd voor de startersbattle van 2018, samen met nog 3 andere ondernemers!’ Wow! Dacht ik, dat is nog eens een eer, niet wetend wat het allemaal met zich mee zou brengen.

 

De startersbattle

Een mooi jaar volgde, met gesprekken met het bestuur van de bedrijvenkring Urk en de andere 3 battle kandidaten. Er werden pittige vragen aan elkaar gesteld en de struggles van het ondernemerschap werden gedeeld. In het magazine van de BKU kregen we de mogelijkheid om ons als ondernemer voor te stellen en hadden we advertentieruimte. Dit was voor mij een mooie kans om als stemcoach aan tafel te komen bij mijn ideale klant: de ambitieuze ondernemer. Ik geloof namelijk dat stemcoaching echt van waarde kan zijn voor ondernemers die regelmatig klantgesprekken moeten voeren en presentaties geven. Ik ben er van overtuigd dat juist deze succesvoller zullen worden als ik ze help om hun stem professioneler, gezond en aantrekkelijk te laten klinken.

 

Practice what you preach!

Dit heb ik meerdere keren dit jaar gezegd toen ik mijzelf steeds opnieuw moest presenteren als bedrijf. Live op het podium, maar ook op video. Vanwege de battle werd ik steeds weer uitgedaagd om mij als stemcoach zichtbaar te maken. En op die manier moest ik zelf ook in de praktijk brengen wat ik mijn klanten leer.
Bloed, zweet en tranen
Ondertussen vocht ik privé ook mijn eigen battle, want ik werd opnieuw moeder van een 4e zoon. Een wonderlijk en mooi iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben, maar de combinatie werk en gezin was soms wel pittig. Het maakte dat ik mij soms graag even helemaal onzichtbaar wilde maken als ondernemer online en offline.
En ik geloof ook dat dit op bepaalde momenten mag, even een stapje achteruit, om even te bezinnen en te bedenken wat er echt toe doet in je leven. Om vervolgens de dingen weer in een nieuw perspectief te zien en weer vol energie het ondernemerschap op te pakken en dat in combinatie met bergen pampers en Zwitsal!

 

Gewonnen!

De startersbattle heb ik niet gewonnen, maar ik ben wel veel sterker uit de strijd gekomen als ondernemer en als moeder! Het was een pittig jaar met bloed, zweet en tranen, maar ik heb het toch allemaal maar mooi gedaan En ik heb heel veel zin in 2019!
Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar? Heb jij je battles ‘gewonnen’? En ben jij er ook weer klaar voor om jezelf als ondernemer te laten zien? Ik help je graag om nog meer indruk te maken op je publiek en klanten, want met je stem heb je invloed en kunnen jouw klantgesprekken en presentaties nog succesvoller worden!